Nedjelja, 21 rujna, 2025
spot_img

Vitamin E i rizik od karcinoma jetre

oksidacijom masti. Stoga se smatra se da ima ulogu u sprječavanju razvoja raznih bolesti, što je stalni predmet istraživanja. Najbolji izvor vitamina E su pšenične klice, ali nalazi se i u orašastim plodovima i zelenom lisnatom povrću.

U velikoj epidemiološkoj studiji u Kini, ispitivale su se prehrambene navike punoljetnih žena i muškaraca. Isti sudionici su ponovno ispitani nakon pet godina, kada se utvrdilo trenutno zdravstveno stanje pojedinaca.

Pokazalo se kako povećan unos vitamina E dugoročno može umanjiti rizik od razvoja karcinoma jetre. Pritom je ta povezanost stabilna, bez obzira na postojanje obiteljske povijesti karcinoma jetre.

 

Definicija Hrane
Da bi se omogućio svakodnevni pristup najnovijim informacijama iz područja nutricionizma, stručni tim tvrtke Definicija hrane plasira najnovija znanstvena saznanja i informacije na portalu Definicija hrane, čiji je cilj putem stručno pisanih i aktualnih znanstvenih novosti te općeobrazovnih članaka originalnih sadržaja s kvalitetnom korisničkom podrškom, postati i dugoročno ostati ogledna hrvatska internetska nutricionistička enciklopedija i portal za popularnu nutricionističku znanost.

POVEZANI ČLANCI

spot_img

NAJNOVIJI ČLANCI